Tv-spel

World of Warcraft

“World of Warcraft” är ett MMORPG, som utvecklas av Blizzard Entertainment och släpptes 2004 för Microsoft Windows och Mac OS X. MMORPG är en förkortning av Massive Multiplayer Online Role-Playing Game. Det är en genre inom datorspel där många spelare spelar samtidigt och interagerar med varandra online. Spelet utspelar sig i Blizzards påhittade universum och var det fjärde spelet att släppas i detta universum. I “World of Warcraft” får spelarna välja sida i en pågående konflikt mellan grupperna “The Alliance” och “The Hord”. Spelarna väljer även ras och kön innan de ger sig ut på äventyr där de kan utforska världen, slåss mot monster, träffa andra spelare, utföra uppdrag eller lära sig diverse hantverk och sysslor som hjälper dem att lyckas bättre i kampen mellan de olika sidorna.

Spelets historia, karaktärer och grafiska profil härstammar från realtids-strategispelen i Warcraft-serien. Det första spelet i denna serie, “Warcraft: Orcs & Humans”, släpptes 1994 och har sedan dess fått två uppföljare. Historien i “World of Warcraft” tar vid efter “Warcraft III: The Frozen Throne” som släpptes året innan “World of Warcraft” på den nordamerikanska marknaden.

Med undantag för en prövoperiod kräver spelet att man prenumererar och betalar en fast månadsavgift för att kunna spela. Spelet hade som mest över tolv miljoner spelare i oktober 2012. Med över fem miljoner spelare i oktober 2015 är “World of Warcraft” det spel i historien med flest prenumeranter och har även