Brädspel

Bjud in till en spelkväll

Att spela spel är ett bra och avslappnat sätt att umgås med sina vänner. Därför kan det vara en bra idé att bjuda in dem på en rolig spelkväll. Det viktigaste för en spelkväll är givetvis att ni har något att spela och ni kan själva välja om ni vill spela olika brädspel eller tv-spel. Utöver att spelen är viktiga finns det andra saker som kan göra spelkvällen lyckad.

Något att dricka

Till att börja med är det alltid trevligt att ha något att dricka. Ska ni spela brädspel kan det till exempel vara passande med vin. Det finns både vitt vin såväl som rött, mousserande och rosé. Förutom vin kan det också vara gott med en öl. Sedan finns det många bra alkoholfria alternativ om det passar er bättre. Till exempel läsk såsom coca-cola, Fanta eller Trocadero. Sist men inte minst finns det bubbelvatten i olika smaker.

Snacks

För att ni ska hålla energin och humöret uppe är det bra om du och dina gäster har något att äta under spelets gång. Eftersom ni antagligen är upptagna med spelet ska du välja enklare snacks som ni kan äta av när det passar. Några exempel på populära snacks som alltid funkar är chips, popcorn och godis. Till chipsen kan det vara gott med en dipp. Det kan även vara gott med frukt i form av bär, vindruvor eller skivor av vattenmelon. Du kan bjuda på enklare tilltugg i form av snittar om du vill bjuda på något mer matigt.

Brädspel

bard