Spel på semestern

Besök världen i Animal Crossing

I mars 2020 släppte Nintendo det senaste spelet i serien Animal Crossing, till stor glädje för många spelare världen över som inte kunde lämna sina hem på grund av den rådande pandemin. Animal Crossing: New Horizons blev direkt en bästsäljare och fick höga betyg av såväl kritiker som spelare. Det många lyfte var möjligheten att uppleva världen utan att lämna sin soffa.

Meditativ klassiker

Det första spelet i serien släpptes 2001 och det har sedan dess kommit uppföljare på flera av Nintendos olika konsoler. New Horizons är den senaste i raden av klassiker och släpptes till populära Nintendo Switch, en konsol som funkar både som TV-spel och Game Boy. Förutom Animal Crossing finns även populära spel som Mario Kart 8, Legend of Zelda: Breath of the Wild och flera Pokémon-spel tillgängliga på konsolen.

Animal Crossing: New Horizons handlar liksom de andra spelen i serien om att skapa ett samhälle på en obebyggd plats. Du bygger och inreder ditt nya hem, hjälper dina olika grannar med saker, fiskar, planterar, gräver upp fossiler och mycket mer. Det går också att resa till andra öar, antingen helt öde eller till vänners och andra spelares med hjälp av en internetuppkoppling. Spelet går i ett lugnt tempo och handlar mer om att njuta av det lilla än att ge sig ut på ett stort äventyr och slåss mot onda krafter. Det är en trend som går i flera nya spel och ger möjlighet till mindfulness samtidigt som du har kul med spelet.

Sätt din egen prägel på spelet

En stor del av spelet går ut på att få andra att bosätta sig på din ö. Du börjar med två grannar som kommer till ön samtidigt som du men sedan får du möjligheten att resa runt och träffa fler nya djurkompisar som kan tänka sig flytta till ön. Ju trevligare ön är, desto troligare är det att de vill stanna. Du har därför alla möjligheter att sätta din egen prägel på ön, inreda den precis så som du vill ha den och på så vis göra spelet helt till ditt eget. Den enda gränsen är din fantasi!

bard