Spel på semestern

Att tänka på när man köper tv-spel till barn

Det är inte ovanligt att barn önskar sig olika typer av tv-spel i julklapp, när de fyller år eller vid andra tillfällen. Men vad bör man tänka på när man köper spel till sina egna eller andras barn?

Vad handlar spelet om?

Det allra första man bör titta på är vad spelet handlar om. Det finns gott om våldsamma och blodiga spel på marknaden och en del av dem har också blivit populära långt ner i åldrarna. Några spel innehåller också delar som mord och prostitution. Det lämpar sig sällan för ett åttaårigt barn. Det kan alltså vara bra att inte bara se till barnets önskelista utan man bör också se över handling, språk och annat i spelet. Det är inte fel att titta på lite playthroughs eller recensionsvideor om spelet.

Finns det någon åldersgräns?

Många spel har en åldersgräns och den sätts av en anledning. Vissa spel är helt enkelt inte lämpliga för små barn på grund av sin handling. Det här bör man kontrollera när spelet köps.

Var finns spelet att köpa?

När man letar efter spel kan de finnas att köpa på flera ställen. Hos Gameloot har de i regel ett bättre pris än i fysiska affärer. Att köpa spelen online kan alltså vara smart.

Är spelet lämpligt för den man köper spelet till?

Köper man spelet till ett barn bör man se efter om spelet verkligen är lämpligt för barnet. Vissa spel innehåller starkt blinkande ljus och det kan till exempel ställa till det för barn som har epilepsi eller andra sjukdomar. Köper man spelet som present till någon annans barn kan det vara smart att rådfråga föräldrarna om vad de anser om spelet först.

bard