Brädspel

Leksaker för husdjuren

På den här sidan kan du läsa om underhållning för människor i form av bräd- och tv-spel. Om du har husdjur är det minst lika viktigt att du ser till att de är roade och att de har leksaker de kan använda för att underhålla sig själva eller leka tillsammans med dig eller någon annan i hushållet.

Införskaffa roliga leksaker för hund och katt

Idag finns det massor av olika sorters leksaker som är framtagna för husdjur. Du kan besöka zoo.se om du vill köpa hem nya leksaker till ditt djur på nätet. Du hittar allt från olika tuggleksaker till leksaker som piper eller skallrar. De kan vara i form av knutar, djur eller någon annan rolig form. Förutom att det finns leksaker där syftet är att djuret ska busa så finns det även aktiveringsleksaker för dig som har en aktiv hund som du behöver roa en stund. Med andra ord finns det många olika varianter av leksaker som är speciellt framtagna för husdjur och därför kan du hitta något som ditt djur kommer tycka om att leka med.

Uppmuntra till lek

Att husdjuret vill leka är ett sundhetstecken. Lek är ett sätt för djuret att få stimulans och därför är det viktigt att du låter djuret leka när det vill det. Om du märker att din hund är understimulerad kan du ta fram leksakerna och börja leka med hunden. En del djur är duktiga på att leka själva men de tycker oftast att det är roligare att leka tillsammans med någon.

bard