Tv-spel

Monopoly Junior

Monopol är ett brädspel som har funnits under lång tid i flera generationer. Det är något som har spelats av många och fortsätter att spelas. Något som är väldigt positivt är att de idag också skapas för barn, detta också i olika format och med olika figurer.

Monopol Junior

Monopol för vuxna är ett mer avancerat spel, det är mycket som händer och sker, dessutom med större valörer då spelet går ut på att köpa och sälja gator. För barn är spelet väldigt förenklat att de allra yngsta kan spela det.

Monopol för barn har skapats i olika uppsättningar. Dessa kan vara utformade med olika kända figurer så som exempelvis Minionerna. Spelen skapas också med spelpjäser som barn är väl bekanta med så som båtar, katter och hundar. Detta gör att barnen kan finna det mer spännande än om pjäserna skulle vara enfärgade.

På brädet går det ut på att köpa byggnader och andra kända platser och saker som barn kan relatera till. Något som är smart uppbyggt då barn kan på ett helt annat sätt förstå vad som skall köpas. Med pengarna som det skall köpas med är det också mindre enkla valörer som gör att barnen kan lära sig att räkna och känna igen siffror.

Spelets innehåll och uppbyggnad

Monopol för barn är ett spel som inte tar längre än 30 minuter att spela, något som är bra då barnen inte hinner tröttna och det är en bra aktivitet för ett kalas exempelvis, eller varför inte spela med en kompis. Innebörden är densamma som för Monopol för vuxna, att det skall köpas och säljas saker, den som har mest pengar i slutet av spelet vinner.

Monopol för barn bygger upp spelet på ett så roligt sätt att detta sedan kan övergå helt naturligt till spelet för vuxna när barnen är redo för det. Reglerna liknar varandra och vissa rutor på spelet. Ett smart spel för alla generationer.

På många av de olika variationerna av spel så är det hotell som skall byggas på de olika platserna. Detta är oftast detsamma för alla spel. Dessa hotell köps för olika valörer och när den andre spelaren kommer på ens egna hotell så skall denne ge hotellägaren pengar. Det gäller därmed att bygga så många hotell som möjligt för att på så vis också få in så mycket pengar som möjligt på spelet.

Spelet spelas från två spelare och uppåt. Tydliga instruktioner och regler finns med och för barnen så är det mycket förenklade sådana så att de skall kunna spela spelet själva också med varandra. Ett mycket populärt spel som bör introduceras när barnen är några år gamla. Det är pedagogiskt och roligt, redan från tidig ålder kan barn lära sig siffror och pengar.

bard